Spuitkurk: topkeuze zowel voor binnen als buiten

Spuitkurk is een soort gevelbekleding die bestaat uit een mengsel van kurkkorrels en natuurlijke harsen. Esthetisch is het een topper door het uitgebreide kleurenpalet. Wat duurzaamheid betreft, is het een voltreffer door zijn ecologisch en isolerend karakter. Perfect voor beschermende toepassingen op binnenmuren en plafonds of buitenmuren!

De voordelen? Spuitkurk is van nature sterk isolerend, zowel thermisch als akoestisch. Daarnaast is spuitkurk 100% waterdicht en toch ademend. Vocht blijft buiten, schimmels krijgen geen schijn van kans en door zijn kenmerkende elasticiteit zijn scheuren en barsten quasi onbestaand. Tegelijkertijd is dit 100% natuurlijke product (afkomstig van de kurkeik) uv-bestendig en brandwerend. Door de geavanceerde spuittechniek wordt een gevelrenovatie met spuitkurk of een binnenmuurbekleding bovendien sneller en efficiënter uitgevoerd dan andere soorten gevelbekleding.

Ook op decoratief vlak is spuitkurk een uitblinker met meer dan 50 kleuren. De coating is beschikbaar in verschillende korreldiktes en is toepasbaar op de meest diverse ondergronden zoals baksteen, beton, hout en kunststof.

Goed om weten: naast spuitkurk zijn wij ook expert in het aanbrengen van crepi op gevels en binnenmuren. Contacteer ons voor meer info! Wij helpen je de juiste keuze maken

 

Binnen Buiten