Spuitkurk buitenshuis

Wil je je gevel renoveren of verfraaien? Met spuitkurk als gevelbekleding zeg je ‘vaarwel’ tegen schimmelvorming en ‘hallo’ tegen duurzame gevelisolatie!

Spuitkurk is waterafstotend en damp-open. Concreet betekent dit dat de gevel geen water zal opnemen en dat condensvorming sterk gereduceerd wordt. Dit voorkomt vochtproblemen! Het isolerende voordeel van spuitkurk is de hoge warmteopslagcapaciteit. Hierdoor worden temperatuurschommelingen in de woning afgevlakt. In de zomer blijft de woning dus langer koel en in de winter langer warm. Je hoeft de woning minder te verwarmen, waardoor het gebouw ecologischer en milieuvriendelijker wordt!

Deze 100% natuurlijke techniek is naast duurzaam ook enorm elastisch. In tegenstelling tot klassieke gevelbepleistering, neemt spuitkurk de vorm aan van de ondergrond waardoor er geen scheuren en barsten optreden. Dankzij de spuittechniek wordt deze muurbekleding ook snel en efficiënt aangebracht op je gevel. Door die snelle werkwijze is spuitkurk vaak goedkoper dan andere gevelbepleistering.

Spuitkurk is beschikbaar in diverse kleuren en in verschillende korreldiktes. Het is volledig aanpasbaar naargelang jouw wensen. Gespoten kurk kan bovendien op alle ondergronden worden aangebracht. Verder is spuitkurk brandwerend, uv-bestendig en makkelijk te onderhouden. Is er wat vuil op de gevel terechtgekomen? Verwijder het met water en eventueel een neutraal reinigingsmiddel. Esthetisch én duurzaam gezien is spuitkurk dus een ideale keuze voor jouw gevelbekleding en gevelisolatie!

Enkele realisaties

meer realisaties